Marcel Keizer blikte vrijdagmiddag vooruit op de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. De Domstedelingen steken momenteel niet in de beste vorm. Toch wil de hoofdtrainer ze niet onderschatten. “Ook als zij in goeden doen zijn moeten wij van ze winnen”, aldus Keizer.

“FC Utrecht speelt altijd volgens een duidelijk plan, ze staan erg goed georganiseerd. Daarnaast is Ajax – FC Utrecht een wedstrijd waar altijd wat extra’s op het spel staat. Dat merk je vooral bij de uitwedstrijd. Dat moeten we in acht nemen, maar we gaan – zoals altijd – uit van onze eigen kracht.”

Viergever
Op de persconferentie ging het ook kort over Nick Viergever. De verdediger veroverde onder Peter Bosz een basisplaats en speelt ook dit seizoen onder Keizer veel wedstrijden. Toch hoorde hij nog niets van de club wat betreft zijn aflopende contract. Het is nu nog maar de vraag of hij, als Ajax hem een aanbieding doet, wil verlengen. “Ik kan niet expliciet ja of nee zeggen. Zijn contract is meer iets tussen Nick, Marc Overmars en de club. Uiteraard heb ik er een stem in, maar dit speelt al van voor mijn aanstelling. Er wordt uiteraard over gesproken. We moeten kijken hoe het de komende maanden verder gaat. Als het nog niet te laat is…”

En dus lijkt Keizer hem gewoon te mogen en te kunnen opstellen. “Nogmaals, laten we even afwachten wat er tussen nu en de winterstop gaat gebeuren. Het zou unfair zijn om Nick terug te zetten naar Jong Ajax, terwijl hij naar de Bundesliga kon (van de zomer, red.) en wij hem aan zijn contract hielden. Ik mag hem uiteraard opstellen.”