© Proshots

Marcel Keizer heeft aan FOX Sports laten weten graag nog een aantal versterkingen bij de selectie te willen. Vooral in de breedte mag het van de hoofdtrainer van Ajax nog wel wat sterker worden. “Elke trainer wil beginnen met de vaste selectie waar hij het hele seizoen mee gaat werken, maar dat gebeurt bij geen enkele club. Dus daar moet je als trainer mee leren leven. Als er nu nog versterkingen bij komen dan is dat mooi. Natuurlijk heb je die liever eerder bij de selectie, maar zo werkt de markt niet op dit moment.”

“Ja, er moet nog wel wat bij komen. We zitten redelijk krap in onze selectie”, vervolgt hij. “Als ik naar onze verdediging en ons middenveld kijk dan kunnen we nog wel wat gebruiken. We hebben goede verdedigers en ook een goed middenveld, maar als je een heel seizoen moet gaan spelen met meerdere wedstrijden per week dan hebben we ook jongens nodig die direct klaar staan om er ook in te kunnen komen.”

Het vertrek van onder andere Jairo Riedewald en Kenny Tete zat er al een tijd aan te komen. Daar had wellicht eerder op in gespeeld kunnen worden. Al geeft Keizer aan dat Marc Overmars en de scouting daar ook mee bezig zijn. “We zijn zorgvuldig in het zoeken. De scouting is bezig samen met Marc. Die zullen heus wel met goede vervangers gaan komen.”

“Met de huidige selectie kunnen we het seizoen ook wel goed doorkomen, maar wat ik al zei: je kan er beter nog wat jongens bij hebben voor de concurrentie en de breedte van de selectie. Waar mogelijk moeten we ons versterken. We zijn wel Ajax. Dus moeten we een groep hebben waar we een heel jaar goed mee kunnen spelen.”