© Proshots

Marcel Keizer ging tijdens de persconferentie van vrijdag voorafgaand aan het duel met FC Utrecht van komende zondag in op de situatie rond Kasper Dolberg. Waar de Deen vorig seizoen de onbetwiste aanvalsleider was, moet hij tegenwoordig genoegen nemen met een plaats achter Klaas-Jan Huntelaar. Vanwege de afwezigheid van Amin Younes vorige week tegen Willem II, mocht Dolberg het proberen vanaf de linkerflank. Het experiment, dat volgens velen mislukt was, zou in de ogen van Keizer best een vervolg kunnen krijgen, maar waarschijnlijk niet komende zondag.

“Die kans is niet zo groot”, aldus Keizer over de mogelijkheid dat Dolberg ook komende zondag vanaf links zal spelen. Amin Younes is namelijk weer honderd procent hersteld van de blessure die hem tegen Willem II nog aan de kant hield. “Maar natuurlijk komt hij terug, want het is een goede speler. Het is alleen het juiste moment kiezen om hem terug te brengen in de opstelling”, zo vertelde de trainer tegen de aanwezige media, doelend op de Deense spits.

“Het zal het hele jaar waarschijnlijk een keuze tussen Dolberg en Huntelaar blijven, want het zijn allebei goede spitsen”, zo vervolgde Keizer. “Huntelaar gaat ook gewoon voor zijn kans. Hij wist van tevoren ook wel dat er afspraken gemaakt zijn toen hij binnen kwam. Hij is belangrijk geweest voor het team op het moment dat we hem nodig hadden. Daar hebben alle jongens wat aan”, aldus Keizer, die zondag met zijn elftal zal proberen om de negatieve spiraal tegen FC Utrecht te doorbreken. Van de laatste dertien duels won Ajax namelijk meer dan de helft van de keren niet van de opponent uit de Domstad.