© Proshots

Marcel Keizer maakte zojuist op de persconferentie bekend dat Daley Sinkgraven na lang blessureleed weer terugkeert in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen Sparta. De linksback is volledig hersteld van zijn blessure, maar begint morgenavond op de bank. Keizer maakte ook bekend dat Klaas-Jan Huntelaar weer de voorkeur krijgt boven Kasper Dolberg en dat David Neres start als rechtsbuiten.

Keizer wil voorzichtig zijn met Daley Sinkgraven. “We hebben het over een jongen die er zes maanden uitgeweest is. Ik denk dat we hem nu wel een uur of iets langer kunnen gebruiken”, aldus Keizer die daardoor geen plek heeft in de selectie voor Mitchell Dijks. “Ja, ik moet ergens een keuze maken. Dat is nu voor Daley, die op de bank begint.” Vermoedelijk start Nick Viergever als linksback. Daarnaast meldde Keizer dat er basisplaatsen zijn voor Klaas-Jan Huntelaar en David Neres.

Peter Bosz stelde Sinkgraven vorig jaar voor het eerst als linksback op en zijn opvolger ziet Sinkgraven ook als goede optie als linksback. “Hij is natuurlijk ook middenvelder, die vorig jaar door Peter als back is gebruikt. Dat heeft hij goed gedaan. Als de buitenspelers constant één-op-één staan tegen een fysiek sterke back heb je problemen. Heb je de overlap van een back, dan wordt dat al beter. Dan kunnen de buitenspelers ook beter renderen”, aldus Keizer.