David Neres was zondag opnieuw belangrijk voor Ajax. De Braziliaan scoorde de openingstreffer en gaf de assist bij Ajax’ derde doelpunt. Met de goal en assist is hij nu uitgegroeid tot de meest waardevolle speler in de Eredivisie. “Je hebt als tegenstander je handen vol aan hem. Er zijn nog zat punten die we kunnen verbeteren. Maar goed, hij heeft een heel hoog rendement. Dat is uitstekend. Hij groeit ook steeds meer in het seizoen”, laat Marcel Keizer weten aan Ajax TV.

“Hij is nu al een periode basisspeler en laat daarin ook goede dingen zien”, vervolgt de hoofdtrainer. “Hij doet heel veel met links, dus hij kan nog meer met zijn rechterbeen gaan doen. Dat zou nog meer gevaar op leveren. Maar hij is nog jong, dus dat gaat helemaal goed komen.”

Ajax won met 3-0 van PSV en verkleinde daarmee het gat tot zeven punten. “We hebben gisteren gedaan wat we moesten doen. Daar moeten we nu mee doorgaan. We komen van ver en de spirit in het team is enorm belangrijk. Dat zie je ook nu. Dit moeten we nu zien vast te houden. PSV heeft natuurlijk nog alles in handen, want ze staan nog zeven punten voor op ons. Donderdag moeten we het weer gaan laten zien.”