Ajax speelde tegen Roda JC een slechte eerste helft en kwam zelfs op achterstand, maar herpakte zich in de tweede helft. “In de eerste helft was er veel te weinig beweging, dan krijg je zo’n eerste helft. Het stond vast. dat heeft ook te maken met hoe we achterin spelen. Daley zorgt voor meer beweging aan de linkerkant. Als je deze wedstrijd start met Sinkgraven, los je dit in 5 minuten op. Nu moest ik daarvoor wisselen”, is de analyse van Keizer voor de camera van FOX Sports.

Tactiek

Hij koos ervoor om in de tweede helft toch te switchen naar 3-4-3. Basisdebutant Deyovaisio Zeefuik werd daarvan het slachtoffer: “Maar ik heb geen spijt dat we zo gestart zijn. Als wij meer bewogen hadden en beter waren hadden we dit ook in 4-3-3 kunnen spelen. Tactiek is maar een gedeelte van de prestatie”, aldus Keizer.

Younes of Kluivert

Justin Kluivert hielp Ajax met een hattrick uiteindelijk aan de overwinning. Een basisplaats voor Kluivert lijkt dan ook niet gek, gezien het lage rendement van Younes: “Amin weet ook waar hij aan moet werken en Justin heeft dat misschien wat meer. dat heeft ‘ie nu laten zien, dus ik ben blij voor Justin. Maar we hebben genoeg goede spelers, volgende week moet ik weer keuzes maken. Maar de kans is groot dat Justin dan opnieuw start.”