Marcel Keizer is de voornaamste kandidaat om John Stegeman na dit seizoen op te volgen bij Almelo, zo meldt De Telegraaf dinsdagochtend. De bij Ajax ontslagen trainer zou nog deze week op gesprek gaan in Almelo.

Vorige week solliciteerde Keizer nog openlijk bij clubs uit de Eredivisie in een interview in de krant. “Omdat ze een gemotiveerde trainer krijgen die verzorgd, goed voetbal laat spelen en dat ook trainbaar kan maken. Ik ga altijd uit van het spel aan de bal met de daarbij horende druk naar voren”, zo waren de woorden van Keizer.

Zijn ontslag bij Ajax omschrijft Keizer als pijnlijk en teleurstellend, maar hij zegt het een plekje te hebben gegeven. “Ook de beste trainers zijn weleens ontslagen. Nu overkomt het mij en ik ga met een krasje verder. De waardering van de Ajax-spelers en de staf zeggen mij genoeg. Ik ben een mensenmens dat een goed team kan smeden, dat van balbezit en het creëren van veel kansen uitgaat.”

Heracles heeft de oproep van Keizer blijkbaar meegekregen want het nam deze week telefonisch contact met hem op om te polsen of hij na dit seizoen het stokje van Stegeman wil overnemen. Stegeman neemt na vier succesvolle jaren, waarin hij zelfs Europees voetbal naar Almelo haalde, afscheid van de club.