© Proshots

Ajax startte zaterdag goed tegen PEC Zwolle. De Amsterdammers creëerden veel mogelijkheden en kwamen al snel op voorsprong. Toch zakte de ploeg gaande de eerste helft steeds verder in. Volgens Marcel Keizer lag dat vooral aan de slordige passing. “Dat kwam voornamelijk doordat we slordiger werden aan de bal. We gaven andere passes dan we daarvoor gaven. Toen konden we wel elke keer de vrije man vinden en kregen we kansen. Daarna werden we slordiger en moesten we telkens achter de bal aanlopen. Nadat we een middenvelder inbrachten (Frenkie de Jong voor Kasper Dolberg, red.) kregen we weer de controle over de wedstrijd terug”, vertelt de hoofdtrainer in gesprek met Ajax TV.

“Of we elke week dit systeem gaan gebruiken weet ik niet, maar het zal dit seizoen zeker voor gaan komen dat we het nog een keer gaan spelen”, vervolgt hij over het 4-2-4-syteem.

Keizer maakt zich geen zorgen over Kasper Dolberg, die het net dit seizoen nog niet wist te vinden. “Hij zit nu in een fase waarin er gewoon even een bal in moet vallen. Daar is hij wat zoekende in. Maar zolang hij kansen krijgt en creëert, gaan er vanzelf ballen binnenvallen. Op de training knalt hij gewoon bijna alle ballen erin, dus het is niet zo dat hij helemaal niks meer binnenschiet. Maar in de wedstrijden heeft hij nu even wat moeite. Hij is nog een jonge jongen, die heel snel omhoog gekomen is. Daar moeten we ook niet al te problematisch over gaan doen meteen, want we zijn pas vier wedstrijden onderweg.”