© Proshots

Vorige week werd bekend dat Marcel Keizer de nieuwe hoofdtrainer van Ajax is. De oefenmeester kijkt heel erg uit naar het nieuwe seizoen. “De club zal hebben onderzocht wie zij de beste trainer voor Ajax vonden en ze zijn uiteindelijk bij mij terecht gekomen. En daar ben ik heel erg blij mee. Van nature ben ik altijd vrij nuchter, maar ik begrijp natuurlijk wel dat dit een hele grote stap is. Voor mij is dat perfect. Ik heb er heel erg veel zin in”, vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

“Ik ben vijftien jaar trainer en mag nu een absolute topclub gaan trainen. Dat is niet veel mensen gegeven. Die kans grijp ik met beide handen aan”, vervolgt hij. “Ik merk wel wat er op me af gaat komen. Natuurlijk heb ik daar weinig ervaring in, maar er zijn wel heel veel mensen om mij heen die daar wel veel ervaring in hebben. Dus daar kan ik me mooi door laten begeleiden.”

De doelen voor komend seizoen zijn niet anders dan ‘normaal’. “Bij Ajax hoor je te winnen, dus dat zal niet anders zijn. Maar we willen ook met goed spel gaan winnen. Dat hoort er uiteraard ook bij. Uiteindelijk moeten we aan het einde van het seizoen met een prijs staan. Dat is wat er van je verwacht wordt, maar ook wat tegen je gezegd wordt. Daar kunnen we open in zijn. Daar moeten we ook voor gaan.”

Qua speelstijl wil Keizer voortborduren op het afgelopen seizoen. “Elke trainer is anders, maar vorig seizoen hebben we kunnen genieten van het spel, de pressie en dat moet ook blijven vind ik. In voetballend opzicht zullen we het misschien net wat anders gaan doen, maar nogmaals vorig seizoen hebben we prima voetbal gespeeld. Daarom moeten we niet ineens alles op de schop gaan gooien. In het trainingskamp zullen we gaan zien hoe het er voor staat met de mannen. We zullen daar lekker aan de slag gaan en aan de speelstijl werken. Veel tijd hebben we inderdaad niet daarvoor, maar daar hebben meer trainers mee te maken. We hebben zelfs nog internationals die nú nog weg zijn. Daar heb je mee te maken, maar wees blij dat we zulke internationals hebben. Ik heb een korte vakantie gehad, maar denk nu niet eens meer aan vakantie. Ik heb gewoon heel erg veel zin om te starten. Het wordt gewoon een heel mooi jaar.”