Ajax boekte zondag een goede zege op PSV. De koploper werd op veel fronten afgetroefd en Ajax pakte verdiend de drie punten. “Ik vond dat we vanaf het begin heel goed in de wedstrijd zaten. We domineerden, zijn veel aan de bal geweest en als we de bal verloren dan was dat op de goede plekken waar we direct druk konden zetten”, blikt trainer Marcel Keizer met Ajax TV terug op de topwedstrijd.

In de media werd voor de wedstrijd tegen PSV al licht gespeculeerd over de functie van Keizer. Zelf is hij daar niet mee bezig geweest. “Nee, we weten waar we mee bezig zijn. Dus daar ben ik niet mee bezig geweest. We hebben aan het begin van het seizoen een tegenslag gekregen, een enorme tegenslag. We zien dat ons team aan het opkrabbelen is en steeds beter gaat voetballen. Alleen het is maar net hoeveel geduld mensen hebben in de voetballerij. Dat weet je van te voren. Dus ik maak me daar geen zorgen over.”

Ajax was tijdens de topper vele malen feller dan de bezoekers uit Eindhoven. Iets waar de Ajacieden de laatste tijd vaker op zijn gaan trainen. “We hebben dat in de gesprekken met de groep ook aangehaald de afgelopen week. We weten dat we goed kunnen voetballen. Dat we de meeste goals maken, weten we ook. En we weten ook dat we de meeste kansen creëren. Alleen soms win je daar niet alleen de wedstrijden mee. Af en toe misten we de felheid. En dan hoeven we echt niet over het randje te gaan, want we zijn een ploeg die goed voetbal wilt spelen maar ook fair wilt spelen. Maar je moet wel tot het uiterste gaan en scherp zijn bij de standaard situaties voor en tegen. Dat zijn allemaal situaties die een wedstrijd kunnen beïnvloeden buiten het positiespel. Die situaties zijn ook belangrijk voor ons.”