© Proshots

Jong Ajax is vandaag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste training werd met een grote groep spelers afgewerkt. Zo waren onder andere Vaclav Cerny, Robert Muric en André Onana van de partij. Marcel Keizer laat weten dat het drietal vandaag al is begonnen met trainen zodat ze volgende week fit bij het eerste kunnen aanhaken.

“Zij willen volgende week fit bij Ajax 1 beginnen”, vertelt de nieuwe trainer van Jong Ajax op Ajax.nl. “Dat is perfect. Tijdens de vakantie hebben veel jongens ook doorgetraind. Zo hoort het. Natuurlijk moet je ook je rust pakken, maar daarbij kan je ook trainen. Deze spelers weten heel goed wat ze voor hun carrière moeten doen.”

Ook Keizer zelf is blij dat het seizoen weer gaat beginnen. “De vakantie was kort, maar is prima geweest. Ik heb erg uitgekeken naar de start bij Jong Ajax. Ik heb van alle jongens al veel videobeelden gezien, dus ik kwam goed beslagen ten ijs.” Zijn assistent George Ogararu sluit later aan bij de groep. “Hij is pas laat als assistent benoemd en zit nu nog in Roemenië. George sluit donderdag aan bij de groep. Ik heb al met hem gesproken. Hij is een jonge trainer die er zin in heeft. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Maandag 8 augustus speelt Jong Ajax de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Op Sportpark de Toekomst komt dan FC Emmen op bezoek, maar eerst wacht nog een voorbereiding van ongeveer zeven weken. “We gaan eerst twee weken trainen. Over drie weken hebben we oefenduels met Jong AZ en Heracles, maar er worden nog meer wedstrijden ingepland. Dan is de voorbereiding rond.”