Met de groeiende druk op de huidige Ajax-directie, lijkt een volgende stap in de vervanging van de machthebbers gemaakt. Keje Molenaar speelt handig op de ontwikkelingen en laat zich op Telegraaf.nl quoten “vierkant achter de handelingen van het driekamp Cruijff, Bergkamp en Jonk te staan”. De inmiddels 52-jarige advocaat speelde in totaal 4 seizoenen in het rood-wit van Ajax, waarin hij als rechtsback 16 maal tot scoren kwam.

“Het kan kennelijk niet anders,” maakt de sensatiekrant uit Molenaars woorden op. “De ideeën kunnen alleen slagen als ze snel en onverkort worden ingevoerd. Het uur U is aangebroken en we hebben geen tijd te verliezen,” vertelt de al vaker als nieuwe directeur met ‘echt Ajax-hart’ getipte oud-speler van de Amsterdammers. In een tijd voor de opkomst van Rik van de Boog en de rest van de huidige directie sprak de al sinds 1990 als topadvocaat fungerende Volendammer de ambitie uit ooit hoofd van Ajax te worden. Sinds de komst van Van den Boog heeft hij zich echter altijd onthouden van dergelijke uitspraken.

Cruijff en Molenaar zouden afgelopen donderdag nog intensief contact hebben gehad. “Ja, hij vroeg mij om steun en ik ben vierkant achter hem gaan staan. We moeten nu gewoon wat doen,” vindt ook Molenaar. “Wat de sportieve prestaties betreft kan het eigenlijk niet slechter. Als we langer wachten zijn we weer een seizoen verder.” Met dat gevoel lijkt de in de in december nog op voorspraak van Cruijff zelf in de Ajax-ledenraad verkozen Molenaar het gevoel van een grote groep Ajacieden uit te drukken.