Kenny Tete maakt zich niet druk om de kritiek die wordt geuit op de jeugdopleiding en op het spel van Ajax. De 19-jarige rechtsback speelde zo’n 10 jaar in de jeugdopleiding van Ajax en geeft dan ook aan veel geleerd te hebben in al die jaren. “De discussies, Van Basten en Cruijff, volg ik allemaal niet zo, maar ik kan zeggen dat ik heel veel van de opleiding heb opgestoken”, laat Tete weten aan 1900 Magazine.

Kenny Tete heeft veel geleerd van trainers als Stam, Trustfull en Grim. De Amsterdammer speelde eerst nog wel twee jaar met Jong Ajax in de Jupiler League voordat hij zijn echte doorbraak kende. “Ik heb veel geleerd van Jaap Stam, Orlando Trustfull en Fred Grim. Maar ik wil ook Jelle Heisen noemen. Dat was mijn performance trainer in de jeugd, met hem heb ik hard getraind. Ik ben door hem heel sterk geworden.”

Kenny Tete geeft ook aan dat het voor jonge spelers zoals Jaïro Riedewald, Riechedly Bazoer en hijzelf lastig was om het geduld te bewaren. Ook het spel was heel anders dan de jonge talenten gewend waren. “Ik heb ook twee jaar met Jong Ajax in de Jupiler League gespeeld. Ook spelers als Riechedly Bazoer en Jaïro Riedewald hadden het daarin lastig. Dat geeft aan: seniorenvoetbal is zó anders dan de A1. Je speelt tegen mannen die individueel niet beter zijn, maar wel als team. Als je dat eenmaal doorhebt, ben je verder als voetballer”, aldus Tete.

Ondanks dat Ajax de lijstaanvoerder van de Eredivisie is, wordt er nog veel kritiek geuit op het spel van de Amsterdammers. “Ik vind het grappig om de kritiek te horen dat mensen ons momenteel niet mooi vinden voetballen. Sprankelend spelen met het eerste is zo makkelijk nog niet.”

Het hele interview met Kenny Tete is te lezen in het 1900 Magazine. Ajax nieuws Ajax1.nl