© Proshots

Nicolas Tagliafico kan het nog steeds niet geloven dat hij volgende maand met Argentinië naar het WK gaat. Sinds de komst van de Argentijn naar Ajax maakte de linkervleugelverdediger al snel indruk in de Johan Cruijff ArenA. Dat zorgde ervoor dat hij zich nadrukkelijk in de picture speelde bij bondscoach Jorge Sampaoli met een plek in de definitieve WK-selectie tot gevolg. De 25-jarige verdediger beseft dat zijn keuze voor Ajax de juiste was, zegt hij in gesprek met de Argentijnse voetbalbond.

“Het is nog niet helemaal tot me doorgedrongen, eigenlijk droom ik nog. Het is een enorme eer”, zegt Tagliafico over zijn WK-deelname. “Ik wil met twee benen op de grond blijven en mijn best doen.” De verdediger die in de winter overkam van het Argentijnse Independiente gaat nu om met sterspelers zoals Lionel Messi. “Ik moet Messi zien als een teamgenoot en niet denken dat ik met de beste voetballer van de wereld speel. Maar ik moet hem gewoon als ploeggenoot behandelen en er verder niet bij stilstaan dat hij de beste voetballer ter wereld is.”

De Argentijn is blij met zijn keuze en weet zeker dat hij nu de vruchten plukt van zijn overgang naar Europa. “De dynamiek van het Europese voetbal heeft ervoor gezorgd dat ik me bij de nationale ploeg nu ook gemakkelijker aan kan passen.”

Argentinië ging in aanloop naar het WK onder anderen onderuit tegen Spanje (6-1 verlies) en Nigeria (4-2 verlies). Toch denkt Tagliafico dat de vice-wereldkampioen een kanshebber is. “Argentinië is altijd een kandidaat, maar er zijn landen die al een tijd samen zijn. Zoals Duitsland en Brazilië. Dat zijn moeilijke tegenstanders, Spanje ook. Maar op het WK zijn er altijd verrassingen.”

Eerder in Voetbal International liet de verdediger weten dat hij samen met bondscoach Sampaoli heeft besloten om voor Ajax te kiezen. “Er zitten duidelijk parallellen tussen het spel van Ajax en onze nationale ploeg. Beide ploegen willen aanvallend spelen, met backs die verdedigend een zekerheid vormen, maar ook aanvallend in de kleine ruimte van waarde kunnen zijn.”