Voetballer worden, dat is waar veel kleine jongens van dromen. Slechts een klein aantal schopt het tot profvoetballer en nog een kleinere groep bereikt de absolute wereldtop. Helemaal goed doe je het als je nog steeds vaak het nieuws haalt, hoewel je al jaren niet meer speelt. Zo’n man is Johan Cruijff. Geen wonder dat hij het spits afbijt in het nieuwe programma De beste voetballers ooit, waarin de komende weken aandacht is voor onder anderen Marco van Basten, Diego Armando Maradona en Ruud Gullit.

Mannen achter de bal

De beste voetballers ooit
duikt in de levens van deze sporters. Hoe zijn ze zo ver gekomen en wat zijn de hoogte- en dieptepunten uit hun carrière? Die vragen, aangevuld met uniek beeldmateriaal, schetsen een mooi beeld van de mannen achter de bal.

Prachtige carrière

In het geval van Johan Cruijff levert dat een bijzonder overzicht op. Hij begint op zijn tiende bij de jeugdselectie van Ajax. Al snel lonkt betaald voetbal en start hij een prachtige carrière bij onder meer Ajax en FC Barcelona. Cruijff groeit uit tot een fenomeen, de eeuwige nummer 14 en de man die nog steeds invloed uitoefent op het betaald voetbal.

De beste voetballer ooit is vanavond te bewonderen op RTL7 om 22:30 uur.