Elgero King maakte afgelopen seizoen de overstap van PSV naar Ajax. De centrale verdediger had grote dromen, maar mede door blessures wist King nooit écht een basisplek te bemachtigen in bij Ajax O19. Nu is hij terug bij de club waar zijn loopbaan ooit begon: Sparta Rotterdam. En die club speelde tijdens de NextGen Series 2019 een wedstrijd tegen, je raadt het al, Ajax.

Pech

Het was voor King een droom die uitkwam: spelen voor Ajax. “Ik vond het geweldig om bij Ajax te spelen, alleen het was voor mezelf geen topjaar”, begint King. “Ik ben grote delen van het jaar niet fit geweest, omdat ik veel last van blessures had. En de delen van het seizoen dat ik wél fit was, heb ik helaas weinig minuten gemaakt.” Overigens lag dit niet altijd aan blessures, want aan zelfkennis bij King geen gebrek. “Soms lag het ook aan mijn houding: de absolute wil uitstralen. Dat is al mijn hele loopbaan als speler een leerpunt voor mij. Ik wil het namelijk heel graag, alleen moet dat ook goed gaan overkomen.”

Terugkeer

Toen Ajax bij King aangaf dat de club niet meer doorging met de jeugdspeler, was de keuze voor Sparta snel gemaakt. “Eerder in de jeugd speelde ik al drie jaar bij Sparta. Van de Onder-12 tot de Onder-14. Dat was een goede tijd en ik ken daar nog heel wat jongens van.” Bij Sparta hoopt King snel aansluiting te vinden bij de hoogste teams van de club. “Ik hoop zo snel mogelijk door te stromen naar Jong Sparta. En wie weet dat ik dit seizoen mag ruiken aan het eerste elftal. Of ik daar jongens ken? Ik ken Laros Duarte van mijn tijd bij PSV. En natuurlijk zijn broertje Deroy. Daarnaast ken ik een aantal spelers uit mijn Sparta-tijd die nu het eerste elftal hebben bereikt.”

Ajax-droom

Heeft King een droom ooit terug te keren naar Ajax? “Zeker, het is de grootste club van Nederland.” Nu is King vooral bezig met het komende seizoen bij Sparta.  “We zijn bezig aan onze voorbereiding, dus het is even wennen aan het team. We beginnen 29 juli met de tweede voorbereiding en dan gaan we pas echt beginnen.” De NextGen Series gaf King de mogelijkheid zijn oude teamgenoten weer eens terug te zien. “Ik speelde een kwartiertje, maar het was weer leuk om met mijn oude teamgenoten op het veld te staan”, aldus King.