Ricardo Kishna maakte zondag in het thuisduel met AZ (4-0 winst) zijn officiële Eredivisiedebuut namens Ajax en hij droeg daarin bij aan de ruime zege door de derde goal op zeer fraaie wijze voor zijn rekening te nemen. Kishna maakte eerder al wel zijn opwachting in het heenduel in de Europa League met Red Bull Salzburg, dat verloren ging met 0-3.

Scoren als jonge debutant, het is een prestatie die inmiddels door een groot aantal Ajacieden is geleverd. Grote namen gingen Kishna voor. Daarvan is de meest recente zijn huidige teamgenoot Jaïro Riedewald. Hij kantelde de lastige uitwedstrijd bij Roda JC eerder dit seizoen hoogstpersoonlijk door van een 0-1 achterstand een 2-1 overwinning te maken.

Davy Klaassen maakte in het seizoen 2011/2012 in de uitwedstrijd bij NEC als 18-jarige voor het eerst zijn opwachting in het eerste elftal en op aangeven van de inmiddels vertrokken spelmaker Christian Eriksen trof hij met een van zijn eerste balcontacten doel. Net als bij het doelpunt van Kishna betekende ook dat doelpunt toen overigens dat er een 3-0 stand op het bord kwam. Daar bleef het toen echter bij, terwijl Lerin Duarte zondag met zijn tweede treffer de stand nog naar 4-0 tilde.

Enkele grote namen die Klaassen, Riedewald en Kishna voor gingen zijn Johan Cruijff, Marco van Basten, Bryan Roy, Ronald de Boer en Patrick Kluivert. Van de huidige Ajax-selectie scoorden overigens ook Siem de Jong en Niklas Moisander bij hun debuut, maar Moisander (destijds 26 jaar oud) kwam eerder al namens AZ in actie in de Eredivisie.