Ricardo Kishna maakte zondag zijn officiële debuut in de basis bij Ajax. De jonge vleugelspeler liet wederom zien over veel talent te beschikken en stond met een fraaie actie bovendien aan de basis van de gelijkmaker. Een mooie middag dus.

“Ik heb wel een aardige wedstrijd gespeeld denk ik. Ik voelde me lekker”, laat Kishna weten aan Fox Sports. Bij de gelijkmaker liet de jongeling bovendien even zijn klasse zien door Martins Indi uit te spelen en de assist te leveren aan Kolbeinn Sigthórsson. “Ik wist dat er ruimte lag, dus ik probeerde te versnellen. En toen ik er langs kwam zag ik dat Kolbeinn naar de eerste paal ging.”

De Hagenaar wist overigens pas vanochtend dat hij in de basis mocht beginnen. “Toen ik dat hoorde wist ik dat gewoon moest vlammen en mijn best moest gaan doen. Ook stuurde ik nog even een app’je naar mijn ouders, maar daarna moest ik me natuurlijk gaan focussen op de wedstrijd.”

Kleine smet op zijn optreden was het laten gaan van Bruno Martins Indi bij de goal van Graziano Pellè. “Ricardo van Rhijn stapte door en ik probeerde ook net diep te gaan. Maar toen kwam Martins Indi erover heen. Dat was mijn man inderdaad.” Toch was Frank de Boer na afloop tevreden over de jongeling. “De trainer zei dat ik goed had gespeeld, dus daar was ik natuurlijk blij mee. Nu ga ik weer hard werken en hoop ik dat ik er volgende week weer mag staan.”