kishna
Ricardo Kishna

Ricardo Kishna staat open voor een langer verblijf bij Ajax. De aanvaller heeft een contract dat medio 2016 afloopt en zou die graag willen verlengen. “We hebben nog niet gesproken over verlenging, maar als ik deze lijn doortrek kan ik wedstrijden blijven spelen. En dat wil ik. Met dat idee wil ik zeker nog wel een paar jaar blijven bij Ajax,” aldus Kishna tegen het AD na aankomst in Nederland

In Qatar maakte hij zich op voor de tweede helft van het seizoen. In de wedstrijd tegen Schalke 04 speelde hij in de eerste helft prima, maar moest na rust worden gewisseld. “Het ging lekker, ik kon acties maken, maar kreeg wat klachten nadat ik op een putje was gaan staan. De omstandigheden in Qatar waren perfect. De velden, de temperatuur. Alles was top. De week in Qatar moet de basis zijn van een goede tweede seizoenshelft. Ons doel is duidelijk: de titel.”

Een van de acties die menig fan bij zal blijven is de panna van Kishna in de wedstrijd tegen Heerenveen. “Die wedstrijd tegen Heerenveen, ik was erop gebrand. Als je minder speelt, ga je meer nadenken. Dat had ik nu niet. ‘Schijt aan alles’, dacht ik. Anwar El Ghazi scoorde uit een voorzet van mij. En toen die panna… Eentje met rendement, hè, zoals de trainer het wil. De reactie van het publiek was het leukste. Daar doe je het voor. Die panna kwam op het scherm in de Arena wel tien keer voorbij.”
Ajax nieuws Ajax1.nl