© Proshots

Davy Klaassen baalt na afloop van het onterecht afgekeurde doelpunt. De aanvoerder schoot na zeven minuten de bal net achter de doellijn, maar dit werd niet gezien door de arbitrage. “Ik dacht eerst dat het een doelpunt was. Toen zag ik dat die man met die stok niks deed, dus toen nam ik aan dat hij het wel goed gezien zou hebben. Zijn enige taak is om op die lijn te letten… Dan ga je twijfelen. In de rust zag ik dat het een zuiver doelpunt was”, laat Klaassen weten aan Ajax TV.

“We kregen redelijk wat kansen in de eerste helft. Via Ziyech, Younes en Dolberg kregen we aardig wat mogelijkheden. Daarvan moet er gewoon minimaal één in gaan. Ze speelden zoals we verwacht hadden. We kregen veel de bal en hadden het betere van het spel.” Ruim tien minuten voor tijd leek Ajax opnieuw te worden benadeeld door de arbitrage. Kenny Tete kreeg na een licht vergrijp zijn tweede gele kaart. Klaassen kreeg ook geel wegens protesteren. “Ja, ik vond het zeer overdreven. Kenny trok aan zijn shirt, maar andersom net zo goed. Misschien nog wel meer.”

“Ik denk dat er volgende week eenzelfde soort wedstrijd wordt gespeeld. Als wij scherper zijn dan gaan we de winst eruit slepen”, besluit de middenvelder.