Ondanks het feit dat het Nederlands elftal woensdagavond met 2-0 verloor van Frankrijk, werd het voor Davy Klaassen toch een mooie avond. De Ajacied kwam in de 72e minuut in het veld voor Jean-Paul Boëtius en maakte daarmee zijn debuut in het grote Oranje. Daar was hij na afloop natuurlijk zeer blij mee.

“Je debuut maken is toch het mooiste wat er is. En ondanks dat je dan verliest is het voor mij toch wel een speciale avond”, zegt de middenvelder in gesprek met Novum. Voorafgaand aan het duel voelde de Hilversummer wel enige vorm van spanning, zo gaf hij toe. “Ik ben niet zo snel zenuwachtig, maar je voelt wel een andere spanning voor zo’n wedstrijd. Het is toch de eerste keer. Maar als je eenmaal in het veld staat is dat wel weg.”

Over de nederlaag zelf was Klaassen natuurlijk wat minder tevreden. “In het kwartier voor rust geven we het weg. Dat terwijl we de eerste twintig, vijfentwintig minuten helemaal niet slecht speelden. De bal ging goed rond en we creëerden ook een paar kleine kansjes. Maar twee goals goedmaken tegen zo’n team is gewoon heel moeilijk.”