Davy Klaassen maakte ruim een jaar geleden voor 27 miljoen euro de overstap van Ajax naar Everton. Zijn avontuur in de Premier League draaide echter uit op een teleurstelling. Bij Werder Bremen heeft de middenvelder het plezier weer terug gevonden.

In gesprek met ELF Voetbal concludeert Klaassen dat hij niet goed genoeg was voor het spel dat bij ‘The Toffees’ gespeeld werd. “Ik merkte vrij snel dat het een lastig verhaal zou worden bij Everton, al voordat Koeman werd ontslagen. Voordat ik tekende verwachtte ik dat er iets meer voetbal in het team zou zitten, al wist ik ook dat Engels voetbal veel rennen en beuken is. Daar draai ik mijn hand niet voor om, maar ik vind het voetballende aspect ook heel belangrijk. Ik was het spel bij Ajax gewend: altijd de bal in de voet. In Engeland had ik soms het idee dat de ballen steeds over mij heen vlogen”, zegt Klaassen.

Na het vertrek van Romelu Lukaku bij Everton, had Klaassen geen spits meer waar hij omheen kon bewegen. Na lastige wedstrijden tegen Manchester City, United, Tottenham en Chelsea raakte hij zijn basisplaats kwijt. Na het ontslag van Koeman in november kwam hij op een zijspoor terecht.

Klaassen: “Voel me weer gewaardeerd en belangrijk”