© Proshots

Ajax boekte zondag een belangrijke, maar moeizame overwinning in Kerkrade. Op bezoek bij Roda JC werd er met 0-2 gewonnen. Davy Klaassen blikt met Ajax TV terug op de wedstrijd. “Tien minuten voor rust kwamen we wat beter in de wedstrijd. Daarvoor was het spel niet goed en creëerden we ook weinig kansen. Na de rust werd dat wel beter.”

“De laatste passes waren vaak net niet goed of werden daardoor ingeleverd. In de tweede helft lieten we de bal beter rond gaan en scoorden we de 0-1. Na die goal kregen ze een aantal corners. Daar hoeft er natuurlijk maar één verkeerd van te vallen en dan is het gelijk. Maar voor de rest heb ik wel een redelijk goed gevoel overgehouden aan de tweede helft.”

Klaassen scoorde tegen Roda zijn tiende doelpunt van het seizoen. “Ja, daar ben ik blij mee. Ik ben vooral blij dat ik vaak belangrijk kan zijn voor het team. Ik speel wel iets controlerender, maar kom alsnog vaak voor de goal. Daarin is een erg goede afwisseling met Hakim.”

In de slotfase was het voor de supporters nog even spannend, maar toch creëerde Ajax ook nog genoeg mogelijkheden. “Amin schoot op de lat, Appie op de paal en Donny schoot vervolgens ook nog tegen de lat. Het was op een gegeven moment een schiettent. Uiteindelijk scoorde Amin zijn eerste doelpunt van het seizoen. Dat is hartstikke leuk voor hem. Hij traint er heel hard voor. Dit is echt een verlossing voor hem. Zelfs op zijn vrije dag gaat hij op De Toekomst ballen op doel schieten. Daarom is het extra leuk voor hem. Iedereen gunt het hem ook.”