© Proshots

Davy Klaassen baalt van het 0-0 gelijkspel donderdagavond in de Europa League. Volgens de aanvoerder van Ajax had zijn ploeg moeten winnen in Warschau. “We verdienden het om te winnen. Er werd onterecht een goal afgekeurd. Dat is gewoon onnodig. We kregen daarna nog drie á vier goede kansen. Het is zonde dat je die kansen niet benut”, vertelt hij voor de camera van RTL7.

“Dat valt ons te verwijten. We waren in de tweede helft slordig in de opbouw, daardoor creëerden zij kansen. Er zat meer in. Volgende week moeten we het afmaken. Je krabt jezelf wel achter je oren als je het volgende week niet redt omdat je het hier laat liggen. We hebben het redelijk gedaan, alleen de uitslag is iets minder.”

Na zeven minuten leek Klaassen Ajax op een 0-1 voorsprong te zetten, maar de vijfde man kon niet waarnemen dat de bal achter de lijn werd gepakt door de Legia-doelman. “Ik dacht in eerste instantie dat ‘ie er in ging, ja. Ik keek toen naar de man met die stok en ik dacht hij zal het wel goed hebben gezien. Zolang je geen cameratechnieken gebruikt, maken scheidsrechters zulke fouten. En dit blijft gebeuren als de UEFA er niks aan doet.”