Davy Klaassen maakte afgelopen zondag zijn rentree in het eerste van Ajax. De 22-jarige middenvelder raakte tijdens het trainingskamp in Belek geblesseerd aan zijn knie en moest de eerste drie wedstrijden van de tweede seizoenshelft aan zich voorbij laten gaan. Tegen Roda JC kon de aanvoerder van Ajax weer in actie komen, maar naar eigen zeggen had hij dat niet verwacht. Klaassen maakt zich nu op voor de Klassieker van aanstaande zondag. “Als alles naar wens verloopt, ben ik zondag van de partij. Het gaat de goede kant op met mijn knieblessure. Eigenlijk voel ik op het moment vrijwel niets mis meer”, schrijft Klaassen in zijn blog op de website van Ajax.

En dat is niet iets waar hij rekening me had gehouden. “Vrijdag was ik behoorlijk pessimistisch, omdat ik tijdens de training veel last had. Ik ging zaterdag dan ook niet met het idee naar de club dat ik een dag later tegen Roda JC bij de wedstrijdselectie zou zitten. Maar de training verliep uitstekend. Het was nog even afwachten of ik een reactie zou krijgen, maar gelukkig bleef die uit. Daardoor was de weg voor Roda vrij. Soms zijn dingen onverklaarbaar… Uiteindelijk heb ik een halfuur gespeeld en het was heerlijk om weer op het veld te staan. Dat was helaas het enige positieve. We speelden een slechte wedstrijd en kregen in blessuretijd de gelijkmaker van Roda om de oren. Na afloop overheerste bij mij de teleurstelling.”
“Of ik zondag langer kan spelen, moeten we afwachten”, vervolgt de middenvelder. “Ik hoop natuurlijk van wel en op dit moment voelt het goed. Maar laat ik eerst maar eens een goede trainingsweek maken. Vandaag (dinsdag) zijn we vrij, maar ga ik toch wat extra oefeningen doen. Uiteindelijk is het een frustrerende maand geweest. Ik had al wat langer last van mijn knie, maar op trainingskamp in Belek overstrekte ik hem. We hadden de hoop dat het net als de vorige week met een paar dagen rust zou genezen, maar helaas liep het anders. Ik hoopte iedere week weer van de partij te kunnen zijn, maar kreeg steeds rood licht. Dat was frustrerend. Al die tijd had ik één wedstrijd met een dikke stift omcirkeld: die tegen Feyenoord. Ik ben blij dat mijn herstel nu zo’n voorspoedige wending heeft genomen.”

“Wedstrijden tegen Feyenoord zijn altijd speciaal. Je merkt het aan de hele ambiance en sfeer op de club: iedereen leeft naar een Klassieker toe. Het zijn de wedstrijden van het jaar. Misschien niet op basis van de huidige stand van de ranglijst, maar zeker wel qua gevoel. We weten dat Feyenoord in moeilijkheden verkeert en natuurlijk willen we ten koste van alles de Klassieker winnen. Toch kijken we vooral naar onszelf. We zitten zelf ook niet in onze allerbeste fase. Het spel moet beter. Voetballen kunnen we, maar er kan best een stukje durf en lef bij. Het is belangrijk dat de schwung weer in ons spel speelt”, besluit Klaassen zijn blog.