Na de laatste wedstrijd van 2015 was het aanvoerder Davy Klaassen die als eerste voor de camera verscheen bij Fox Sports. De middenvelder kon na afloop van de 2-1 overwinning tegen De Graafschap niet tevreden zijn: “We hoorden dat Feyenoord had gewonnen, dus uitlopen op hen was ook ons belang vandaag, maar we kwamen niet lekker in ons spel.”

De Graafschap kon de ballen van Ajax steeds simpel opvangen, waardoor Ajax steeds weer terug moest rennen. Dat was dan ook één van de kritiekpunten die Frank de Boer noemde in de rust, vertelt Klaassen: “Hij zei dat we de bal beter moesten opvangen en snel moesten laten lopen. Als de bal uit is, snel oppakken en weer verder gaan.” Hij vervolgt: “In de tweede helft ging dat wat beter, we gingen met de punt naar achteren spelen en vingen vaker de bal op. Maar het was nog steeds niet om over naar huis te schrijven.”

Desondanks zal de aanvoerder van Ajax niet chagrijnig aan het kerstdiner verschijnen: “Over het spel kunnen we niet tevreden zijn, maar uiteindelijk gaan we toch wel met een goed gevoel de winterstop in.” Ajax staat drie punten voor op PSV en vier op Feyenoord, maar Klaassen beseft wel dat het na de winterstop beter moet: “Wat we vandaag hebben laten zien, was niet Ajax-waardig.”