Klaassen
Davy Klaassen

Het is onzeker of Davy Klaassen de topper tegen PSV kan spelen. De middenvelder kampt al een aantal weken met buikwandklachten waardoor hij niet topfit is. “Ik doe er alles aan om er in Eindhoven bij te zijn,” aldus Klaassen in gesprek met De Telegraaf.

In het uitduel tegen Legia Warschau (0-3) ging Ajax effectief om met de kansen. “Dit was wat we nodig hadden. Lekker 0-3 bij rust. Toen was het gedaan. Het was ook wel eens goed dat elke kans een goal was, want dat is wel eens anders geweest. Dit is een mooie opsteker voor PSV-uit. Natuurlijk zakten we in de tweede helft wat weg, maar dat was logisch.”

Tegen PSV zal Ajax voor het eerst sinds lange tijd eens niet favoriet zijn. “We staan er natuurlijk niet goed voor, maar zullen er alles aan doen om daar te winnen. We moeten vooral voor de snelheid voorin oppassen. Ze hebben één aanspeelpunt (Luuk de Jong) en twee snelle buitenspelers (Luciano Narsingh en Memphis Depay). Al is het ook niet zo dat ze alleen maar counteren. Maar daar ligt wel hun kracht. We moeten scherp zijn, aan het voetballen komen en zorgen dat we de kansen die we krijgen genadeloos afronden. Wat dat betreft was Legia een mooi voorbeeld.”

Een van de spelers die de kansen genadeloos afrondde was Arek Milik.”Hij was niet alleen door zijn doelpunten belangrijk, maar ook omdat hij balvast was. Met elke bal die hij kreeg, deed Arek iets goeds. Als ik Marc Overmars een advies moet geven over het lichten van Miliks optie? Doe maar. Ik ben geen directeur, maar wat mij betreft doet hij het gewoon goed.” Ajax nieuws Ajax1.nl