Davy Klaassen kende dit seizoen zijn absolute doorbraak bij Ajax. De blonde middenvelder, die dit seizoen in twintig competitiewedstrijden al goed was voor acht doelpunten, werd mede daarom gevraagd het nieuwe uitshirt van Oranje te presenteren. Dat deed Klaassen samen met ploeggenoot en vriend Joël Veltman en Feyenoorder Jean-Paul Boëtius.

Oranje zal het blauwe uitshirt tijdens het WK in zeker twee wedstrijden (Spanje en Australië) dragen. Met Klaassen gaat het hard en hij maakte in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk (2-0 verlies) zijn debuut als Oranje-international. Toch denkt het talent uit Hilversum niet aan een stap hogerop en concentreert hij zich uitsluitend op Ajax. “Ik vind eigenlijk dat je pas uit Nederland moet vertrekken als je de beste speler van de Eredivisie bent. Niet eerder”, aldus Klaassen tegenover het Algemeen Dagblad. 

Overigens leek Feyenoorder Jean-Paul Boëtius een kampioenschap voor de Rotterdammers nog niet helemaal uit te sluiten door te stellen dat Feyenoord gewoon “zo hoog mogelijk wil eindigen.” Ondanks puntenverlies in de wedstrijden tegen SC Cambuur en NAC Breda zal de titel Ajax volgens Klaassen echter niet meer ontgaan, zo liet hij middels een scherpe reactie aan het adres van Boëtius weten. “Zo hoog mogelijk? Dat is dan dus plek twee.” Ajax heeft zes punten voorsprong op PSV, dat al een wedstrijd meer speelde. FC Twente en Vitesse moeten nog zeven punten goed maken op Ajax, terwijl Feyenoord nu vijfde staat met acht punten achterstand.