Eerder vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat Joël Veltman zijn contract heeft verlengd, daar komen nu dus Davy Klaassen en Ricardo van Rhijn bij. Het duo wil graag langer bij Ajax blijven om met de huidige groep door te groeien. Het is altijd de intentie van Johan Cruijff geweest om eigen jongens minimaal tot hun 24ste bij de club te houden. Dat lijkt dus wel te lukken bij de rechterverdediger en -middenvelder, die allebei tot 2018 gaan bijtekenen.

In het Algemeen Dagblad licht Ricardo van Rhijn toe: “Met een aantal jongens hebben we uitgesproken langer te blijven. Een vaste kern om vanuit daar stappen te maken.” Stefano Denswil is een van die jongens. Als deze zomer Niklas Moisander vertrekt, zal hij er moeten staan om hem op te volgen. Ook de linkspoot zal naar verluidt spoedig zijn krabbel zetten onder een nieuwe verbintenis. Naast Moisander gaat ook aanvoerder Siem de Jong, uiteraard alleen als de juiste club voorbijkomt.

Er zullen dus twee belangrijke spelers vertrekken, hoewel Ajax dit seizoen al goed heeft kunnen wennen aan het spelen zonder haar kapitein. De sympathieke nummer 10 heeft huidig jaar veel pech met blessures. Van Rhijn geeft aan waarom het belangrijk is dat de groep intact blijft: het sneller stappen kunnen maken. “De trainer heeft dat vaker aangegeven, maar de jongens zelf ook. En de club handelt ernaar met langdurige contracten.”