Net zoals de voorgaande jaren, is de start van het nieuwe seizoen zwaar voor Ajax. Dinsdagavond stonden doelpunten Davy Klaassen leider liesblessure Davy Klaassen aanvoerderde Ajacieden nog in Cyprus voor het duel tegen APOEL Nicosia (1-1), maar zondagmiddag moeten ze het alweer op nemen tegen PEC Zwolle. De nummer twee en drie van de competitie zullen allebei strijden voor de drie punten, dus het belooft een heuse topper te worden. Davy Klaassen vindt dat Ajax hoe dan ook de drie punten moet pakken tegen PEC Zwolle en dat Ajax moet laten zien dat ze hebben geleerd van de wedstrijd tegen Feyenoord, vertelt hij aan Voetbal International.

Het geloof bij Ajax zal in ieder geval zijn toegenomen na de overwinning tegen NAC Breda(2-5). ”We lieten het balletje lekker rondgaan na de vroege 0-2 en we hadden weinig moeite met NAC. We maakten het onszelf nog moeilijk door niet alle kansen te benutten. Toch was deze wedstrijd wel lekker na een wedstrijd zoals tegen Feyenoord (0-1), waarin we ten onrechte met de drie punten naar huis gingen.” Klaassen was overigens de uitblinker tegen NAC, de international leverde drie assists.

Het komt niet vaak voor dat Ajax zo lang na praat over een gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord, maar bij deze wedstrijd was het van grote belangen. ”Het was in dit geval wel nodig, we hadden een complete off-day. Daar schrik je van. Het was een heel rare gewaarwording om zo weggespeeld te worden in De Kuip. Het was heel slecht. Als team hebben we elkaar stevig de waarheid gezegd en met elkaar de beelden bekeken om te zien wat we fout deden. Zo’n wedstrijd als tegen Feyenoord mag ons nooit meer gebeuren.”

Klaassen weet dat het zondag een lastige klus wordt om de drie punten in de ArenA te houden. ”Ik vind het heel knap dat PEC Zwolle het gehele seizoen al indruk maakt met goed positiespel. Toch zijn wij het aan onze stand verplicht om in eigen huis van ze winnen. Ons drukke programma mag geen excuus zijn. Natuurlijk verwacht je dat het een lastigere avond zou worden dan dat het werd in Breda. NAC kwam er weinig aan toe om echt druk te zetten. Alleen denk ik dat dit voornamelijk onze verdienste is. Als je voetbalt zoals wij deden, is het voor een tegenstander lastig om echt in het spel te komen. Elke tweede bal was voor ons. Dan geeft het verschil in kwaliteit de doorslag.”

Nu Guus Hiddink de selectie voor het Nederlands elftal bekend heeft gemaakt, is het voor Klaassen natuulijk een opsteker dat hij zo’n beslissende rol speelde tegen NAC. ”Ja, natuurlijk is dat lekker. Vorig seizoen had ik in totaal drie assists, nu heb ik er drie in één wedstrijd. Voorafgaand aan de competitie had ik me ten doel gesteld om vaker een beslissende voorzet te geven. Dan is het prettig als zoiets uitkomt, dat je merkt dat je daarin vooruitgang boekt.”

Na het duel tegen PEC Zwolle wacht er opnieuw een zwarte tegenstander op Ajax, want dan speelt het uit tegen FC Twente. Klaassen heeft er in ieder geval vertrouwen in: ”Ik heb het idee dat we steeds meer naar de vorm toegroeien die nodig is in dat soort duels. Tegen NAC was Kolbeinn Sigthórsson belangrijk met drie doelpunten. En ook Lucas Andersen speelde een goede wedstrijd. Dat zijn allemaal tekenen dat we vooruitgang boeken en dat geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Want het spreekt voor zich dat we straks weer met die schaal in onze handen willen staan. Daar gaan we alles voor doen!” Ajax nieuws Ajax1.nl