Ajax moet proberen Davy Klaassen deze zomer terug te halen, zo denkt Aletha Leidelmeijer. De FOX Sport-presentatrice zegt in een interview met FC Groundhop dat de Amsterdammers genoeg geld hebben om de middenvelder los te weken bij Werder Bremen.

“Ik zou Klaassen terughalen”, antwoord Leidelmeijer op de vraag wie Ajax zou moeten kopen. “Omdat hij het goed doet in Duitsland en hij heeft al geroepen dat hij terug wil. Het blijkt dat het tegenwoordig goed uitpakt als Ajax er eentje terug haalt. Give it a shot.”

“Stel dat je landskampioen wordt als Ajax. Dan ga je weer Champions League spelen. Klaassen heeft al gezegd dat hij nog steeds contact heeft met de jongens en het niet vervelend zou vinden om terug te komen.”

Leidelmeijer denkt niet dat Klaassen onhaalbaar is. “Als Tadic en Blind uit de Premier League dat ook zijn dan is Klaassen dat ook. De Eredivisie is wel een kleinere competitie, maar Ajax is geen kleine club meer gezien de prestaties in Europa. Ze maken naam en spelers willen daar naartoe. Ze laten zien wat ze met de komst van Tadic en Blind bereiken. Het seizoen is nog niet over, maar een van de drie prijzen gaan ze sowieso pakken.”

Bekijk het hier vanaf 6:00: