© Proshots

Davy Klaassen was deze zondag belangrijk voor Ajax. De aanvoerder had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 0-3-zege op Go Ahead Eagles. Een zege die welkom was na een aantal mindere wedstrijden in de Eredivisie en de pijnlijke uitwedstrijd tegen Rostov. “We mogen tevreden zijn. Het is erg lekker om hier zo te winnen. Als het slecht gaat met je club, dan ben je heel blij. We hebben het goed gedaan vandaag”, zegt Klaassen in gesprek met FOX Sports.

“Het was lekker dat Onana die penalty pakte. De gestopte penalty was een soort keerpunt. Daarna scoren wij twee keer en wordt het makkelijker voor ons om te voetballen”, laat de middenvelder weten.

Zelf faalde Klaassen niet vanaf elf meter. “Ik bepaal altijd zelf of ik hem neem of niet. (Keeperstrainer, red.) L’Ami seinde niets bij mij in.” Tot slot werd hij ook gevraagd naar de mogelijke komst van Hakim Ziyech naar Ajax. “Dat weet ik niet. Daarvoor moet je echt bij Marc Overmars zijn. Hij is een goede speler, dus hij is zeker welkom.”