„Zeker na de uitschakeling door Red Bull Salzburg afgelopen seizoen willen we ver komen in de Europa KlaassenLeague. En ik denk dat een kwartfinale of halve finale realistisch is”, zegt Davy Klaassen in De Telegraaf.

„Als je ons tegen Apoel zag spelen… Ook al is dat geen dreamteam. Maar met deze intentie, deze druk, denk ik dat we het heel veel ploegen moeilijk kunnen maken”, aldus de steeds vaker scorende Klaassen.

„Het blijft zonde dat we niet door zijn in de Champions League, maar dat wisten we voor het duel met Apoel al. We deden nu wat we moesten doen en hebben een goede wedstrijd gespeeld. Ons doel in de Europa League is verder te komen dan vorig jaar, want tegen Salzburg was het natuurlijk niet geweldig. Ik denk niet aan het winnen van de Europa League. Ik weet wel zeker dat zo’n uitschakeling ons niet meer snel zal overkomen.”

Om de drie, vier dagen een wedstrijd spelen, is geen probleem volgens Klaassen. „We zijn het onderhand gewend om twee keer per week te spelen. Natuurlijk is het wat zwaarder dan alleen maar trainen. Maar ik teken voor de finale van de Europa League. Dat hoeft niet ten koste te gaan van de landstitel”, was hij optimistisch. Ajax nieuws Ajax1.nl