Davy Klaassen is blij maar vooral opgelucht dat Ajax zich donderdag heeft geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Ajax speelde 0-0 in Tsjechië en wist zo het tweeluik met FK Jablonec te overleven. De aanvoerder van Ajax hield na de wedstrijd een boos gevoel over om een incident dat tijdens de wedstrijd gebeurde: Riechedly Bazoer pakte twee keer geel en kon twintig minuten voor tijd vertrekken.

“Het was geen geweldige pot, maar ik ben blij dat we door zijn. We spelen goed tot op het moment dat we de voorzet kunnen geven. Dan moet het wat secuurder,” analyseert de middenvelder uit Hilversum. Klaassen vind de actie van Bazoer zeer stom. “Ik was heel boos. Als ik er aan denk, word ik nog steeds boos. Het is gewoon zo’n stomme actie van hem. Hij dupeert het team.”

“Ik vind wel dat we steeds volwassener worden en dat we steeds meer doorhebben waar het om gaat, maar dit was geen goede actie. Natuurlijk willen de spelers ons beter zien voetballen, maar dat is tegen zo’n team heel lastig. Ze staan met tien man voor de eigen zestien. Wij willen ook vloeiende aanvallen zien, maar daar heb je twee teams voor nodig. Maar goed, we zullen toch tegen zulke teams moeten spelen. Als die penalty erin was gegaan, had ik misschien het gevoel gehad dat we dit weg zouden geven. Maar dat gevoel heb ik nu niet gehad. Nu eerst maar eens goed slapen, morgen uitlopen en dan zondag weer spelen,” aldus Klaassen. Ajax nieuws Ajax1.nl Klaassen