Donderdagochtend vertelde Ajax-trainer Frank de Boer aan de spelersgroep dat hij Ajax gaat verlaten. Voor Davy Klaassen zal dat wel even wennen zijn. De aanvoerder van de Amsterdammers zag 5,5 jaar geleden zijn trainer al van de A1 naar het eerste vertrekken en kreeg vandaag te horen dat De Boer stopt als hoofdtrainer. “Het zat er natuurlijk wel een beetje aan te komen, maar toen het nieuws definitief werd gebracht, was dat toch wel even gek”, vertelt Klaassen op de website van Ajax.

“Frank vertelde ons dat hij een hele mooie tijd heeft gehad bij de club. Hij heeft veel mooie dingen meegemaakt en is nu toe aan een nieuwe stap”, vervolgt de middenvelder.

Als jeugdspeler en als speler van het eerste elftal speelde Klaassen bij elkaar ongeveer zeven jaar onder De Boer. Volgend jaar zal hij bij Ajax voor het eerst te maken krijgen met een andere trainer. “Ja, dat wordt wel even wennen. Frank is heel belangrijk voor me geweest. Bij de A1 en daarna ook bij het eerste. Hij heeft altijd veel vertrouwen in me gehad en gaf me al snel veel verantwoordelijkheden. Daar ben ik door gegroeid.”