© Proshots

Anwar El Ghazi staat op het punt om een transfer naar Lille OSC af te ronden, maar Davy Klaassen hoopt dat hij toch tot een ander besluit komt. “Een nieuwe speler moet zich altijd aanpassen, Anwar is gewend om met ons te spelen. Al moet ik niet op de zaken vooruit lopen. Bovendien: als zo’n nieuwe speler gelijk draait, hoor je er niemand meer over”, vertelt de aanvoerder aan het Algemeen Dagblad.

Klaassen sprak de afgelopen weken met ploeggenoten om de groep bij elkaar te houden. Op die manier hoopt hij het trauma van het gemiste kampioenschap dit seizoen goed te maken. “Dat is altijd mijn intentie geweest, maar iedereen maakt zijn eigen keuzes. Anwar heeft natuurlijk een moeilijk eerste jaar gehad. Nu heeft hij een basisplaats. Maar goed, ik vind het altijd lastig om over keuzes van anderen te praten. Voor mij geldt dat ik blijf, omdat ik dit seizoen heel graag kampioen wil worden met Ajax.”

Door de zege bij Zwolle blijft Ajax in achtervolging van Feyenoord. “Zij blijven winnen. Wij ook. Kijken wie dat het langste volhoudt.”