© Proshots

Ajax kroop tegen Schalke door het oog van de naald door doelpunten van Viergever en Younes. Na afloop was Davy Klaassen totaal overdonderd. In gesprek met RTL7 kon Klaassen maar moeilijk uit zijn woorden komen.

“Ik denk wel dat we dit op karakter hebben gewonnen. Na die 3-0 wordt het lastig met tien man, maar we zeiden: ‘we gaan er alles aan doen en gewoon alles of niets.’ Iedereen bleef maar rennen en dan maakt Nick zo’n goal.. Hij kon niet eens meer lopen!”, aldus de aanvoerder na een bizarre avond.

“Dat we die tweede nog maken is niet normaal. Ik weet het allemaal niet meer. We speelden niet lekker en hun twee goals kwamen snel achter elkaar. Dat was wel klote. Het is echt heel bizar en dit is puur op karakter gewonnen. Iedereen kreeg kramp als ze tegen een bal trapten. We bleven gewoon gaan. Dit is echt top.”

Ajax had het lastig in Duitsland.”Zij wilden druk zetten. Na de eerste tien minuten kwamen we er beter in. Het was niet zo goed als vorige week, maar ik ben echt hartstikke gelukkig. Het is ongelofelijk en ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik kan echt wel huilen.”

Over een eventuele volgende tegenstander heeft Klaassen nog niet nagedacht. “De tegenstander zien we morgen wel. We gaan eerst een klein feestje bouwen”, aldus de zielsgelukkige aanvoerder.