© Proshots

Davy Klaassen is onder de indruk van de mentale kracht van Matthijs de Ligt. De 17-jarige verdediger werd afgelopen zaterdag door Bondscoach Danny Blind in de basis opgesteld en beging een inschattingsfout waarna de Bulgaren een doelpunt wisten te scoren. Ajax’ aanvoerder zou het zonder enige twijfel aandurven met De Ligt in het hart van de verdediging zondag. “Nee joh, het is geen risico nu om hem tegen Feyenoord op te stellen. Die gozer is hartstikke sterk in zijn hoofd. Een heel slimme jongen. De afgelopen dagen hebben we het er natuurlijk over gehad. Hij vindt het klote, maar is ook nuchter en realistisch”, vertelt Klaassen in gesprek met De Telegraaf.

“Hij zei: Vroeger zou ik er dagenlang mee zitten, maar nu moeten we verder. Ik voelde wel aan hem dat hij er zich overheen kan zetten”, vervolgt de 24-jarige middenvelder. “Hij is mentaal heel sterk, zeker voor zo’n jonge jongen is dat knap.”

Komende zondag neemt Ajax het in de Klassieker op tegen de huidige koploper van de Eredivisie. “Dat het nu de nummer twee tegen de koploper is, maakt de Klassieker voor mij niet extra bijzonder. Het is sowieso dé wedstrijd. Als we niet winnen, wordt de kans op de titel wel heel klein.”