Davy Klaassen liep op het trainingskamp in het Turkse Belek een blessure aan zijn knie op. In eerste instantie leek hij alleen de oefenwedstrijd tegen HSV te missen, maar na de wedstrijd tegen ADO Den Haag is het nog niet zeker wanneer de aanvoerder weer hersteld is.

Afgelopen zondag moest de 22-jarige middenvelder al verstek laten gaan in het duel met ADO Den Haag. In deze wedstrijd was Donny van de Beek de vervanger van Klaassen. Van de Beek werd in de 81e minuut zelf weer vervangen door Daley Sinkgraven. Trainer Frank de Boer laat in gesprek met Ajax TV weten dat nog onduidelijk is wanneer Klaassen weer terug is. “Het gaat wat minder snel dan gehoopt voor hem en voor ons. Het is afwachten hoe het deze week gaat.”

Het is dus nog allerminst zeker dat Klaassen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse weer van de partij is. Ook Frank de Boer kan nog niet met zekerheid zeggen wanneer de aanvoerder hersteld zal zijn van zijn knieklachten. “De vorige keer ging het heel snel, laten we hopen dat het ditmaal weer zo is. Ik kan geen indicatie geven hoelang het gaat duren”, aldus De Boer.