Davy Klaassen baalde na afloop van het slechte spel van Ajax. De Amsterdammers verspeelden bijna de koppositie, maar in de laatste zes minuten werd er toch nog een gelijkspel uit het vuur gesleept. Hierdoor staat Ajax nu nog op doelsaldo eerste in de Eredivisie. “Bijna alles ging verkeerd vandaag. De simpelste dingen. Als je tegen een mindere tegenstander speelt dan is dat minder waarschijnlijk dat het gaat gebeuren, maar wij kunnen veel beter dan dat we vandaag hebben laten zien”, laat Klaassen weten aan de NOS.

“We creëerden onze kansen niet. Onze bezetting was ook niet goed om tot die kansen te komen. We hebben wel een paar kansen gekregen, maar dat waren er veel te weinig”, vervolgt de aanvoerder. “Je probeert dan een oplossing te zoeken om er door heen te komen, maar het probleem was dat als we de bal zo simpel verloren het helemaal open lag bij ons. Gelukkig scoorden we na de 0-2 wel snel de 1-2. Op zo’n moment denk je: ‘Nu moeten we door’. Dat gebeurde gelukkig ook.”

Het doelpunt van Klaassen was het begin van een ‘krankzinnig’ einde. Ajax kreeg drie minuten voor tijd een onterechte penalty, waaruit Milik de 2-2 scoorde. “Vanuit mijn oogpunt was het inderdaad geen penalty, dus daar kwamen we goed weg. Bezwaard voel ik me nu niet, omdat het vaak ook andersom is geweest. We moeten wel beseffen dat het anders moet, maar het is ook wel eens lekker als je het zo mee hebt.”

“Ik denk dat deze wedstrijd wel een belangrijke rol speelt in de titelstrijd, maar niet zo belangrijk als de wedstrijd tegen PSV. Ik denk dat dat uiteindelijk wel de ommekeer is geweest. Wij hebben ze toen op een achterstand gezet, waardoor we ons één gelijkspel konden veroorloven. Daar kunnen we ook beter aan gaan terug denken dan aan deze wedstrijd”, besluit Klaassen.