© Proshots

Onder andere Davy Klaassen, Matthijs de Ligt en Kenny Tete meldden zich vandaag bij Oranje. De drie spelers spraken met De Telegraaf over het gelijkspel van gisteren en de tussenkomst van Oranje. “Als je niet wint, sta je met een klotegevoel op. Ik kijk er altijd erg naar uit om me bij Oranje te melden. Het blijft altijd speciaal. Het komt nu wel even goed uit dat ik bij het Nederlands elftal ben. Dan zal ik er toch minder vaak aan denken en kan ik de knop omzetten. Natuurlijk, er zijn ook genoeg Feyenoorders bij. Dat is altijd zo. De ene keer ben ik blij, nu zijn zij het.’

Ook bij Matthijs de Ligt heerst nog teleurstelling. “Maar op zich gaat het nu prima en we moeten door. Ik ben hier nu bij het Nederlands elftal, dus ik vind het onnodig om over de titelrace te praten. Een week later kan ik daar wel antwoord op geven.”

Tot slot is ook Kenny Tete nog niet helemaal bekomen van de wedstrijd tegen Excelsior. “Ik sta hier met een dubbel gevoel. Natuurlijk met een kater, maar ook met een geweldig gevoel dat je je hier mag melden. Ik wil laten zien dat ik het voetballen niet verleerd ben.’