Naast alle supporters moeten ook de spelers van Ajax het kampioensfeest uitstellen. Dat zorgt, volgens Davy Klaassen, voor teleurstelling in de spelersgroep. “Je merkt wel een beetje dat het een soort van teleurstelling is”, zei de middenvelder na afloop tegenover de NOS. “Maar ik denk dat dat alleen maar goed is, dat je zo snel mogelijk kampioen wilt worden.”

Ajax won zondagmiddag met 3-2 van ADO Den Haag. “Maar we verzuimden meer doelpunten te maken”, reflecteerde Klaassen. “Ik denk dat we goed speelden. Al krijgen we wel een dom doelpunt tegen. Maar in de tweede helft was het meer wachten op het moment wanneer het doelpunt viel, dan of het doelpunt ging vallen.”

Kampioen is Ajax dus nog niet, dat worden ze naar alle waarschijnlijkheid over twee weken in Almelo. “Ik had mijn feestkleding al in de auto liggen natuurlijk, dat had ik het liefst vanavond aangetrokken”, eindigde Klaassen in het interview. Hij kan de kleding aanstaande zondag meenemen naar De Kuip, waar Ajax de bekerfinale gaat spelen tegen PEC Zwolle.