© Proshots

Davy Klaassen kijkt uit naar de halve finale van de Europa League. De middenvelder hoopt dat Ajax woensdag opnieuw kan rekenen op de steun van een volle ArenA. “Ik kijk er heel erg naar uit. De laatste maanden in de belangrijke wedstrijden was de sfeer ongelofelijk, echt fantastisch. Dat gaf ons een boost, daardoor blijf je maar gaan. Het is moeilijk om uit te leggen of om te beschrijven. Het is een heerlijk gevoel die ja dan krijgt. Je speelt echt met meer dan 50.000 in plaats van met elf.”

Na het behalen van de halve finale (Schalke 04 werd in de verlenging uitgeschakeld, red.) speelde Ajax twee dagen later tegen PSV. In Eindhoven werd er onnodig verloren. “Het was lekker dat we een paar dagen even niks hadden. We gingen van de euforie tegen Schalke naar de deceptie tegen PSV. Iedereen was toe aan een paar dagen rust. Nu zijn we weer lekker begonnen. Je merkt aan alles dat er een hele grote wedstrijd aan zit te komen. Het is belangrijk dat we als team dezelfde voorbereiding hebben als elke andere wedstrijd. Daardoor kun je de spanning het beste onder controle houden, omdat we de dingen doen die we altijd doen. Dat zit wel goed voor morgen.”

Klaassen speelt al bijna zijn hele leven bij Ajax. Afgelopen week verschenen er opnieuw geruchten in de media, maar de aanvoerder van Ajax laat weten dat dat allemaal uit zijn verband is gerukt. “Ik speel al mijn hele leven voor deze club. Ik heb alles te danken aan Ajax. Ik ben daar heel trots op. Het is inderdaad een tijd geleden dat Ajax dit bereikt heeft. Het is speciaal dat ik er nu deel van uit mag maken. Ik heb alleen verhalen gehoord van mijn vader. Voor hem is het ook heel erg speciaal. Al zal hij dat niet zo snel tegen mij zeggen. Hij is meer een stille genieter.”