© Proshots

Ajax speelde donderdagavond een fantastische wedstrijd tegen Schalke 04. De ploeg van Peter Bosz vergat zichzelf te belonen en daar baalt Davy Klaassen van. “Als je zag wat voor mogelijkheden we ook in de tweede helft nog kregen, dan is het wel zonde dat we ‘maar’ met 2-0 winnen. Ik was eigenlijk ook wel onder de indruk van ons spel”, vertelt de aanvoerder tegen FOX Sports.

“In de eerste paar minuten was het nog even aftasten, maar daarna gingen we er vol op”, vervolgt de maker van beide Ajax’ doelpunten. “Ik denk dat we het krachtsverschil groot hebben laten lijken. Schalke is zeker geen slechte ploeg. Wat wij vandaag hebben laten zien is van een heel hoog niveau, vind ik.”

Klaassen genoot het meest van het drukzetten. “Het doordekken als we de bal verloren. Als we de bal verloren, doken we er met z’n allen op. En als we die bal niet hadden, dan hadden we de tweede, derde of vierde bal wel. Zij kwamen er gewoon niet uit. Natuurlijk balen we dat het geen 3-0 of 4-0 is geworden, maar het spel was gewoon heel goed. En dat is ook belangrijk. Als we volgende week weer zo spelen dan winnen we daar. Maar dat zullen we wel moeten laten zien.”