© Proshots

Ajax maakte zaterdag indruk tegen RB Leipzig. De Amsterdammers wonnen met 5-1 en speelden vooral in de eerste helft uitstekend. Hoewel er bij de revelatie van de Bundesliga een aantal belangrijke spelers ontbrak, is Davy Klaassen blij met het resultaat. “Als we elke week zo spelen, verliezen we niks meer en worden we kampioen. We staan vijf punten achter, dus we moeten aan de bak”, zegt de aanvoerder in gesprek met De Telegraaf.

Ondanks het goede resultaat wil de 23-jarige middenvelder niet al te hard van stapel lopen. “In principe zegt dit voor PEC Zwolle-uit van zondag niet gigantisch veel. Maar dit geeft wel een heerlijk gevoel. De uitslag en de manier waarop we hebben gevoetbald, hebben indruk gemaakt, denk ik. Het was gewoon hartstikke goed.”

“Elke wedstrijd die we zo spelen, is een bevestiging dat we onder deze trainer, met onze speelwijze op de goede weg zijn. Tegen PSV vergaten we onszelf alleen te belonen. Zolang we het daar niet over hebben, lukt het me wel om die 1-1 een plekje te geven. Dat puntenverlies blijft zonde”, vervolgt Klaassen. “We zullen niet de resterende zeventien wedstrijden, negentig minuten lang, zo sterk zijn als tegen Leipzig. Dat zou wel heel mooi zijn en is ook ons streven. Maar als we dit een uur of 75 minuten kunnen brengen, zijn we veel ploegen de baas.”