Ajax kon dit weekend kampioen worden, maar daarvoor was het afhankelijk van Feyenoord. De Rotterdammers moesten punten laten liggen, maar deden dat niet: er werd met 0-2 gewonnen bij PSV. Over twee weken hoopt Ajax te promoveren van officieus naar officieel kampioen van Nederland. Uit bij Heracles moet de klus worden geklaard. Het maakt Ajax middenvelder Davy Klaassen weinig uit op welke manier dat gebeurt.

“Ik kan me wel voorstellen dat we, als het vlak voor tijd is en we allebei niet meer hoeven, niet als gekken naar voren gaan rennen. Als een gelijkspel voor allebei het beste is, vind ik het prima. Als we maar kampioen worden,” sluit hij een salonremise niet uit. Toch nuanceert de blonde middenvelder: “We gaan voor de winst, dat is duidelijk. En Heracles doet dat waarschijnlijk ook.”

De nuchtere jongeling beleeft een bijzonder seizoen. Om het herstelproces van zijn slepende liesblessure te versnellen, vertrok de middenvelder naar Barcelona om zich daar door specialisten van de club te laten behandelen. Maanden later blonk hij uit tegen datzelfde Barcelona, in de historische 2-1 overwinning, een hattrick tegen NAC vormde anderhalve week later het volgende hoogtepunt en gisteren tekende hij toch al weer voor zijn tiende competitietreffer. Dat het de laatste tijd  allemaal wat minder loopt is begrijpelijk. Het is immers zijn eerste volledige seizoen op topniveau.