Na een mislukt avontuur bij Everton, verkaste Davy Klaassen afgelopen zomer naar Werder Bremen. Hij keek uit naar zijn nieuwe avontuur, want in Liverpool kwam hij weinig aan spelen toe.

“Ik had mijn belangrijkste spullen gepakt, omdat ik wist dat ik zou vertrekken. Ik keek er naar uit om bij Werder Bremen aan de slag te gaan, maar was ook een beetje zenuwachtig”, vertelt hij aan De Telegraaf

Inmiddels zit de eerste seizoenshelft erop en bezet Klaassen met Werder Bremen de tiende plek in de Bundesliga. Zelf is hij uitgegroeid tot een vaste waarde. Qua goals en assists mag er nog wel wat bij: hij maakte 2 goals en gaf 2 assists. De wedstrijd van 5 oktober tegen VfL Wolfsburg sprong er wat hem betreft uit. Werder won en Klaassen scoorde: “Mijn opa was voor de eerste keer in het stadion, en hij is ontzettend belangrijk voor mij. In mijn eerste jaar bij Ajax werden we nog niet opgehaald door de club, waardoor mijn opa me iedere dag naar de training bracht en me daarna weer ophaalde. Ik heb een hele goede relatie met hem.”

Klaassen krijgt ook in Bremen de aanvoerdersband