© Proshots

Sean Klaiber heeft het goed naar zijn zin bij Ajax. De vleugelverdediger kwam afgelopen zomer over van FC Utrecht, om als vervanger van Sergino Dest de plaats achter Noussair Mazraoui in te nemen. Die rol vervult hij vooralsnog met verven.

De voetballer is vooral blij met de hereniging met hoofdtrainer Erik ten Hag, met wie hij eerder bij FC Utrecht samenwerkte. Ondanks de oefenmeester de leiding heeft bij een topclub, is hij volgens Klaiber niet veranderd. “De trainer ziet het spelletje zó goed, maar staat tegelijkertijd nooit stil”, stelt hij in gesprek met Voetbal International. “Hij wil altijd evolueren, altijd beter worden. Dat verlangt hij van zijn spelers, maar ook van zichzelf. Die drive is enorm bij hem en ik merk het nu ook. Ik heb hem uitgebreid meegemaakt bij FC Utrecht, maar ervaar nu weer nieuwe oefenvormen, nieuwe tactieken, een gespecificeerde manier van voetballen en van trainen.”

Het hoofd van Ten Hag staat dan ook nooit stil. “Hij denkt na over alles. En altijd maar bezig zijn om het team en de spelers individueel beter te maken. Dat heb ik al bij FC Utrecht ervaren en toen was hij nog niet zo bekend. Maar ik heb zoveel spelers om me heen zien groeien en daardoor transfers zien maken. En dat is volgens mij bij Ajax niet anders. De invloed van de trainer is daarbij groot.” Met Ten Hag beleeft Klaiber eveneens wat het topsportklimaat inhoudt. “Niet alleen het voetbal zelf, maar ook belangrijke aspecten die daar invloed op hebben, zoals voeding, rust, fysieke prikkels. Dingen die daarvóór nauwelijks ter sprake kwamen, maar sinds zijn komst opeens dagelijkse kost werden.”