Dani de Wit mocht woensdagavond in de 85e minuut invallen in de bekerwedstrijd tegen Feyenoord en maakte zo zijn eerste minuten in de Klassieker. De Ajacied maakte zo kennis met de vijandige sfeer in de Kuip en kreeg dan ook van alles naar zijn hoofd geslingerd.

“Ik heb wel wat naar mijn hoofd gekregen tijdens het warmlopen”, vertelt de middenvelder na de wedstrijd tegen AT5. “Maar ja, dat is alleen maar mooi, denk ik, die vijandigheid. En om dan hier de overwinning mee te nemen, dat is het mooiste”, reageert De Wit, die trots is op Ajax. “Als Ajacied voel je je sowieso trots. Ik denk dat de supporters na vandaag ook trots zijn.”

Ook Hakim Ziyech en Lasse Schöne werden bij het nemen van corners bestookt met van alles en nog wat.  “Ik heb wel wat aanstekers en muntjes voorbij zien komen ja”, lacht De Wit. “Gelukkig ben ik vandaag niet geraakt. Nee, dat is helemaal niet erg. Als zij dat willen doen, moeten ze dat lekker doen. Ik zei tegen Zaka (Labyad, red): we kunnen wel rijk worden, als we alles oprapen hiero.”