De loting voor de halve finales staat zaterdag pas op de planning, maar veel complotdenkers zijn ervan overtuigd  dat nu al vast staat wat er uit de koker gaat rollen: de Klassieker. Zowel de KNVB als de autoriteiten zitten namelijk niet te wachten op een finale tussen de twee aartsrivalen, zo schrijft ook het Algemeen Dagblad.

De wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord worden al jarenlang zonder uitsupporters afgewerkt. De finales van de KNVB-beker worden echter altijd in de Rotterdamse Kuip gespeeld, waardoor de Ajax-fans in principe recht hebben op de helft van de kaarten. In 2010 was dit ook al het geval, destijds werd de finale over twee duels verdeeld. Ajax won zowel de wedstrijd in Amsterdam (2-0) als die in Rotterdam (1-4).

De KNVB laat weten nu nog niet op de zaken vooruit te willen lopen. Een woordvoerder van de voetbalbond verklaart: “Als het speelschema van de halve finales definitief is, gaan we ons met alle vier de clubs buigen over de mogelijke scenario’s.” Misschien omdat hij al weet wat de uitkomst gaat zijn…?